6. aug. 2010

CLINICA NORUEGA hjelper i Regadillo, Aguacatan.

Den 29. mai kom den store flommen i Rio Negro etter at den tropiske orkanen Agatha hadde rammet landet. 6 familier i Regadillo, en liten bortgjemt grend i Huehuetenango fylke, og en i nabo grenda San Antonio el Organo mistet alt de eide, inkludert husene sine. Hanne Lunder og familien som er i Guatemala dro dit for å se om det var noe CN kunne stille opp med. Det var tydelig at behovet var stort. Sammen med gode venner i Aguacatan, ble det bestemt at det skulle kjøpes inn nødvendigheter for de familiene som var rammet. Det ble også bestemt at CN skulle hjelpe skolen i Regadillo. Den ligger nære elven og de mistet to klasserom med inventar, alt undervisningsmateriell og mange pulter.



Arbeidet med å kjøpe inn alt utstyret, forhandle om priser og finne ut hvor de beste tilbudene var, var et stort arbeide i seg selv.

Det ble en stor lastebil pluss en pickup fylt med alt som skulle deles ut.

De syv familiene fikk sekker med ris, bønner, sukker og mais. Kopper, glass, bestikk og tallerkener. Kjeler og annet kjøkkenutstyr. En radio/cd-spiller til hver familie, seks stoler, to madrasser, gasskomfyr og gassflaske, pluss mange andre ting de trenger i det daglige.



Alle hadde klart å skaffe seg en eller annen form for tak over hodet. De fleste bodde sammen med slektninger der de hadde laget et provisorisk hjem. Et stort plastflak bundet opp mellom trærne, eller de hadde reddet noen bølgeblikkplater som kunne fungere som vegger og tak. De sa de ikke hadde fått noe hjelp utenfra. Dette stemte ikke helt. Alle lærerne i kommunen hadde samlet inn for å hjelpe dem, og de var også med på dugnad for å spa gjørme ut av klasserommene som sto igjen. En evangelisk kirke hadde også bidratt med sekker med mat. Kommunen hadde gjennom kontakter til ordføreren i Barillas, fått mat og utstyr til de rammede.

Allikevel sies det at det ikke har vært hjelp i den grad som det Clinica Noruega kom med. Familiene var svært takknemlige der de sto i t- skjorte med logoen vår på.



Skolen fikk 12 dobbeltpulter og benker slik at elevene i det provisoriske skuret som fungerte som klasserom, kunne sitte på noe annet en lecablokker og plankestubber.

Sekker med tøy og sko ble også gitt til skolen, slik at de ved anledning kunne dele ut til dem som trengte det mest.



En gruppe på 39 pers. fra Norge som reiste med fam. Lunder for å oppleve Guatemala, var med på å dele ut alt utstyret i Regadillo. De fikk oppleve at det nytter å hjelpe, og så at Clinica Noruega gjør en stor forskjell for noen.

Vi hadde med en fra den lokale tv-stasjonen i Aguacatan som filmet alt. Det ble vist to ganger på lokal-tv som alle ser på

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar