2. feb. 2010

De første dagene i Guatemala3 staute sykepleiere, Mai Britt Darefjeld, Gunn Langedrag og Tone Røgeberg, alle fra Vestfold, samt assistent og ”reporter”, Nina Haugland fra Kragerø er nå i Guatemala for å jobbe for Clinica Noruega. Tradisjonen tro i CN, har vi betalt alt selv. Sammen med oss har vi Guatemalaguru, Hanne Lunder som er i styret til Clinica Noruega sammen med Mai Britt. Hun fungerer som tolk og reisetilrettegger. Olav Hansen og Anne Lise Gjøstøl er også med og representerer Vennskapskomiten Moss Aguacatan.

Vi ankom på fredag. Hittil har det vært en del møteaktivitet for Mai Britt og Hanne. Først en møte med styremedlemmene i Clinica Noruega for å planlegge opprettelsen av stiftelsen, som skal skje 19.2. Styret som består av Mai Britt Darefjeld, Hanne Lunder, Gustavo Garcia Muñoz, Juan Geremias Castro og Ole Jakob Bangstad hadde også møte med Juana Cecilia og hennes mann Antonio. Juana underskrev kontrakten som sykepleierstudent for Clinica Noruega. Nå er det opp til oss i Norge å samle inn penger slik at Juana får fullført sin utdannelse. Det er meningen at hun skal drive klinikken i Chajul, når det ikke er sykepleiere fra Norge her nede.

Mandag var hele den norske delegasjonen i møte hos ambassadør, Lars Vaagen. Han skulle i utgangspunket ha møte med vennskapsforeningen men vi andre fikk også lov til å delta. Det var et nyttig møte hos en kunnskapsrik mann. Han er en stor tilhenger av Clinica Noruega og har sogar vært med og jobbet som tolk på klinikken i Chajul tidligere. Denne gangen blir han også med noen dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar