28. okt. 2011

Første arbeidsdag i Chajul 28 oktober 2011

Sol fra skyfri himmel er ikke dagligdags i Chajul. I solsteiken ventet pasienter og nysgjerrige tålmodig. Innenfor ventet Tine, Alice, Beatrix, Hanne og Harald i spenning på hva som ville dukke opp av sykdommer og ubehag. Og litt av hvert ble det. Mye mark og innvoldsorm, eksem og dårlig syn. Svært mange har luftveisplager. Det er ikke overraskende, det ligger en eim av sur røyk over hele byen. Pasientene vandret fornøyd ut med medisiner, vitaminer i fast og flytende form. Flytende B-vitaminer var en favoritt. Smertestillende og penicillin.
Denne kjekke ajodanten, (hjelpemann på buss) med radialis lammelse, hånden hang, ble hjulpet med stor oppfinnsomhet av Harald og Hanne. En trepinne hos den lokale snekker fungerte som skinne, skjerfet fra Falken ble klippet opp og brukt som  bandasje for pinnen. Hanne sydde en vakker søm av ulltråd. Forhåpentligvis kan han fortsette i jobben om en liten stund.

Rapport fra massasje- fotbad og brilleavdeling: Hvor Kristin, Malin, Heidi og Mari sørget for godt stell, utdeling av klær og brilletilpasning. Med stor tilfredshet blandt kundene.........
I tillegg aktiviserte de alle barna som dukket opp i stort antall, nysgjerrige på det som foregikk

.
Brille i matchende farge i forhold til antrekk.


 
En blind, gammel dame ble fulgt til klinikken av sitt oldebarn.
Travel dag for alle. 100 pasienter ble behandlet. Om lag 15 med alvorlige sykdommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar