27. okt. 2011

Rapport fra Clinica Noruega i Guatemala oktober november 2011

Etter en laaaang flytur, og tre dager i Guatemala City er gruppen klar for kurs  mot Chajul.26. oktober. Kofferter med klær og medisiner har Daniel, vår sjåfør, stablet på taket. Farten på ekspedisjonen er upåklagelig. Vi farer avgårde på veier av forbløffende høy standard. Oppover bærer det, og dagens mål, Chichicastenango, 2450 m.o.h, nås tidlig ettermiddag. Her finner vi Guatemalas største marked, torsdag, lørdag og søndag. Og før vi setter kurs for Chajul, 27. oktober, rekker vi en tur innom en yrende markedsplass. Og jammen rakk vi innom markedet i Guatemala City før vi dro.
Bloggern gikk seg nesten vill i alle markedsgatene. Plutselig var bloggeren ute av folkemengden, og skuet utover, rett mot kirkegården.
Feil retning! Tilbake til markedsplassen.....
I kveld er vi på plass i Chajul. Fem timers, litt strabasiøs, kjøretur. Veiene bar tydelig preg av det kraftige regnværet for en ukes tid siden. Enkelte steder var det kun ett kjørefelt igjen, resten var stein og jord, et annet sted kjørte vi oppå raset. Men fram kom vi, i sol.
I morgen er vi klar for det vi er kommet for å gjøre. Medisiner og klær er plassert på klinikken,  arbeidsoppgaver er fordelt. Noen skal være på skolen, med utdeling av klær, godt stell av vonde bein, og med eget brillehjørne.
Andre skal være skal være på klinikken under overoppsyn av Harald og Hanne. Blogger'n skal ordne køen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar