17. mar. 2014


10 mars.
Tidlig opp 06, gå tur til skolen for å pakke jeepen med både bagasje og folk. Foran oss hadde vi en kjøretur opp til 3600m.o.h. Sola skinner og gribbene flyr over hode på oss. Veien er så humpete at det ikke lar seg beskrive. I veikanten står det noen kommunearbeidere og vifter febrilsk, vi er litt for seine og oppfatte og vi har allerede kjørt over en stein med dynamitt og lunte. Lunta var påtent! Som dere skjønner gikk det bra.
Vel oppe fikk vi nok en gang installert en klinikk på skolen. Mottakelse, 4 stasjoner for behandling, medisindepot, klesutdeling og brillestasjon.
I fjellene er det kaldt og mange trengte sårt varmt tøy. Det dårlige lyset de har i hjemmene gjør at synet er svakt. Mange mødre bærer barnet altfor lenge på ryggen, slik at de for sent lærer og gå og musklene i beina samt motorikken blir underutviklet. Barna generelt får lite stimuli fra voksne, og spesielt jenter må allerede fra 5 års alderen passe på mindre søsken. Vi fikk lunsj servert oppe i fjellene, kyllingsuppe, kvinner lager og serverer. Vi sitter i midten , menn på den ene siden og spiser mens kvinnene venter til vi er ferdige. Vi hadde 50 pasienter i dag. 
Etter lunsj dro noen ned til klinikken , mens noen dro videre oppover fjellet for og se på et treplanteprosjekt de har her. Brevik skole samler flasker og sørget for at befolkningen i  Cruz Chex kan plante trær for neste generasjon.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar