8. mar. 2014


4. mars.

Første mann opp koker vann til morgenkaffen som vi nøt på trappen sammen med hønene og hundene i det solen står opp. Vi går opp de bratte bakkene til klinikken og merker at vi nå er på høydetrening.  Innom kirken på veien hvor vi treffer en ung kvinne med magevondt  som er redd hun er gravid. Hun kommer til klinikken og vi får avkreftet graviditet, og hun blir kjempeglad. Vi møter også en albino mayajente som nesten ikke ser. Hun stammer også. Hun får lesebriller og solbriller, og en ny verden åpner seg. På klinikken får vi pakket ut medisiner, klær og briller. Vi er i gang...

Pasienter kommer innom hele dagen, unge og gamle får hjelp. Vi er også på et hjemmebesøk fordi den syke ikke kan gå selv. familien setter pris på dette.

Det viser seg at Juana sykepleier som jobber her resten av året gjør en svært god jobb.  Hun tar ansvar og er nøye i arbeidet.

Til lunsj får vi servert "boxbol", lokal rett. Kanskje ikke for enhver smak, men dog verd et forsøk.

Vi hadde 74 pasienter innom klinikken.

Middag hos Ana Canai der CN alltid pleier å spise. Potetkaker, bønnemos og en deilig tomatsaus. Det er så dårlig lys ar vi nesten ikke ser hva vi spiser. Kanskje like greit. Går hjem i mørket til herberget Vetz Kaol.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar