8. mar. 2014


5. mars.

alle får hjelp.

104 pasienter totalt. Noen har reist  fra langt oppi fjellene for å få hjelp. Gravide får bekreftet at alter i orden med barnet. Mette lærer Juana å bruke gravidestetoskop.

Et barn med epelepsi. Et annet med brokk, som Mai Britt presset (reponert) på plass. Nok et barn med vannhode får hjelp og blir henvist til sykehuset i Nebaj. Denne behandlingen vil Clinica Noruega betale for.

På et hjemmebesøk lå en 36 år gammel mann i fosterstilling ved siden av det åpne bålet midt i huset.  Slik hadde han ligget i 2 år fordi noen hadde kastet en forbannelse over ham. Han var beskyldt for å stjele mobiltelefoner.  Med en gang han fikk beskjed om forbannelsen,  kjente han seg svak og satte seg til og stivnet. Det feile ham egentlig ingen ting. Vi klarte å snakke med ham og lovet å betale for en mayaseremoni som vil fjerne forbannelsen. Moren skulle finne en mayaprest som kan holde mayaseremoni. Etterpå kan han begynne å trene seg opp. Kanskje han er oppe og går når neste pulje kommer tilbake om 3 uker.

Vi besøkte også CEMIK som er undervisningssenteret som Jordal skole i Oslo støtter og drifter. Her går barn som ikke får gå på vanlig skole fordi de må hjelpe til hjemme, passe småsøsken og bli med på plantasjearbeid ved kysten. Her lærer de å lese og skrive og får muligheter videre. Etter nok eg god middag hos Ana Canai gikk vi hjemover i duskregn  til herberget.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar