17. mar. 2014


8 mars

I dag møtte vi opp på skolen for å se og få informasjon om et selvforsvarskurs som støttes fra Norge, bl.a. Rotaract i Oslo og Curves i Rygge.
Jentene hadde laget rollespill for oss som gjennga selvopplevde situasjoner.  Mange menn kommer hjem og forventer f.eks. at maten skal være ferdig. Er den ikke det blir kona slått, mannen går ut og drikker for så å komme hjem å voldta kona... Eller andre små barn på veien. Dette var en tøff dag hvor flere jenter i 14 - 16 årsalderen kom med barn på allerede 2 år som var resultat av en voldtekt. Vi fikk demonstrert for dem noen nye forsvars teknikker. Etterpå hadde vi felles aktivitet og lek i grupper. Alle som deltok skulle skrive seg på oppmøteliste. Flere var analfabeter og måtte underskrive med fingeravtrykk . Tre av oss fra Clinica Noruega måtte i dag dessverre avbryte turen da det viste seg at arbeidet/ turen ble tøffere enn forventet.

 Rosalinda med sine medhjelpere laget nok et deilig kveldsmåltid til oss. 21.15 er vi i seng for å være opplagt til ny dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar